Välkommen till Russinbacken

HVB-hemmen Russinbacken och Druvbacken tar emot pojkar/unga män i åldrarna 16-20 år som genom sin bakgrund hamnat i en livssituation kantad av missbruk och/eller kriminalitet.

Vi erbjuder omsorg och behandling i flera steg där den boende successivt förstärker sin självbild och närmar sig en stabilare tillvaro.

Läs mer om Russinbacken

HVB-hem

Våra HVB-hem erbjuder gemensamt boende, vård och omsorg för unga killar som kommit vilse i tillvaron.

Läs mer

Stödboende

Stödboende ger möjligheter att i rätt takt vänja sig vid ett eget boende för att så småningom kunna steget vidare.

Läs mer

Familjehem

Familjehem innebär att bo hos en familj där föräldrarna har erfarenhet av behandling och stöd till unga.

Läs mer

Värme, engagemang och bred kompetens

Boende på Russinbacken möts av erfarna medarbetare som med omtanke, värme och beprövade behandlingsmetoder ger stöd på vägen mot en stabilare tillvaro. Personalen är välutbildad och vi har en noggrant avvägd mix av socionomer, steg 1- terapeuter, alkohol- och drogterapeuter, gestaltterapeuter, behandlingsassistenter, undersköterskor och vaktmästare.

Läs mer

Gör bra, få bra

Vår verksamhet är startpunkten på resan mot ett drogfritt liv utan kriminalitet.

Våra behandlare arbetar aktivt med de boendes beteenden utifrån grundfilosofin "gör bra, få bra". En bärande tanke bakom hela vår behandling är att vända killarnas negativa beteenden genom att göra dem uppmärksamma på de egna valmöjligheterna.

 

Läs mer

 

För dig som ungdom

Russinbacken kan vara platsen för dig som haft en jobbig period i livet som mynnat ut i nedstämdhet, drogmissbruk och kriminalitet. På Russinbacken och Drubacken kan du i lugn miljö, med stöd av erfaren personal, få hjälp på vägen mot en stabilare tillvaro.

Läs mer

För dig som anhörig

Är du orolig för din son, bror eller annan anhörig och söker stöd för att tillsammans finna rätt i tillvaron? Med engagemang, erfarenhet och välbeprövade behandlingsmetoder ger vi pojkar/unga män och deras anhöriga professionell vägledning i strävan mot ett fungerande liv.

Läs mer

För dig inom socialtjänst

Russinbacken ger en trygg utgångspunkt för pojkar/unga män 16-20 år med missbruks- och/eller kriminalitetsproblematik. Med värme och omtanke i lantlig miljö möter vi våra boende med professionell hjälp anpassad efter individuella behov.

Läs mer

Värme och stöd i lugn och lantlig miljö

En vistelse på Russinbacken inleds oftast på våra HVB-boenden i Långshyttan, strax utanför Hedemora i Dalarna.

Här bor du i eget rum i en lugn och lantlig miljö med utsikt över sjön Tyllingen eller den omgivande skogen. Du har även tillgång till gemensamma utrymmen med gym, biljardbord, TV, pingisbord och andra aktiviteter. Vi har också tillgång till båt och fiskevatten och ger oss ibland ut i naturen tillsammans.

Ofta fortsätter din väg ut i samhället med en vistelse på gemytliga Druvbacken i utkanten av Gävle där du kommer att få använda det du lärt dig under de första stegen av din behandling.

Läs mer