Nyheter

Tankar om transparens, hästar och tillfrisknande
2017-10-08

Ni som följt Russinbacken genom åren vet att vi kontinuerligt levererat krönikor om både det ena och det andra, i smått och i stort. Inte sällan har vi, i dessa krönikor, blottat strupen rejält och varit öppna med de svårigheter vi upplever och såklart även våra framgångar. Att vi vågar vara transparenta och ödmjuka kring de problem och hinder vi dagligen möter har uppskattats av många med intresse för den här typen av verksamhet. Inte minst av branschkollegor!

I helgen jobbar jag som funktionär på hästtävlingar, vår förening har sitt klubbmästerskap. Förra året blev det nästan inget KM av, just för att föreningen valde transparens framför tystnad. En (1) häst av gårdens ca 100 hästar hostade. Alla som är bekanta med hästvärlden vet att ”lite hosta” i värsta fall kan betyda total kaos, extrem smitta, massivt insjuknande och mycket lidande för våra djur. Så en (1) häst hostar och kvällen före tävling meddelas alla tävlande och alla inackorderade på gården om att det eventuellt, kanske, möjligtvis finns risk för sjukdom och att de som inte vill delta i tävlingen får pengarna tillbaka direkt. Detta utan att någon häst ens diagnostiserats med sjukdom. Mer än hälften av de tävlande valde att inte komma till tävlingen. Detta tack vare transparens. Andra gånger har det dock hänt att individer valt att mörka sin hästs hosta och katastrofen och insjuknandet har varit ett faktum.

Har man häst så visiterar man den dagligen. Varje dag, året om kollar vi så hästen ser ut att må bra och är frisk. Att den inte hostar eller snorar. Att magen ger ifrån sig de ljud den ska. Att inga sår eller svullnad finns på kroppen. En hästs välmående är en riktig färskvara. Finns nog inget djur som kan bli dödligt sjuk lika fort, som just en häst.

Utifrån dessa tankar idag drog jag parallellen till behandling och beroende. Att tillfrisknandet är en extrem färskvara. Att vi måste visitera (inventera) oss själva dagligen för att inte snabbt och plötsligt (åter) insjukna. Vi måste, precis som en konvalescent häst, hålla oss till vårt program (exakta foderstat) och vårt stegarbete (rehabträning) för att bli och förbli tillfrisknande.

Lite flummig parallell kanske, men summa summarum. En vecka, en månad, ett år eller 10-20 år av drogfrihet och hederlighet…alltid en färskvara som behöver tas om hand. Livet händer, på gott och på ont och vi behöver vara rustade för att ”åka med” utan att förlora fotfästet.

Var rädda om er, var transparenta om det ni känner och sluta aldrig gå på möten. Ensam är inte stark.


Nya enheten är så gott som färdig!
2017-08-29

Den nya fastigheten, som vi kallar ”Björkliden” är nu godkänd av byggnadsnämnd, miljö- och hälsa samt brandskyddskontrollerad.

Vi håller just nu på att ställa in möbler, sätta upp gardiner, tavlor, lampor och är alltså så gott som färdiga att ta emot fler klienter.

Huset är fantastiskt vackert och vi är stolta över resultatet av närmare ett års renovering. Bilder kommer snart.

Gilla gärna vår sida Russinbacken AB på Facebook för löpande information om vår verksamhet.


Anhörigdagar, nya datum
2017-08-29

Våra uppskattade anhörigdagar 17/18 kommer äga rum:

13-15 oktober

2-4 februari

18-20 maj

Anhöriga till våra klienter erbjuds vara med utan kostnad, för övriga tas en mindre avgift ut.


Växtvärk
2017-05-23

Det tar alltid längre tid att bygga än man först trott… Nya enheten Björkliden fixas för fullt och vi är på god väg helt klart, men har ändock valt att inte forcera en öppning nu utan vänta till efter sommaren. De nyrekryteringar som gjorts kommer istället agera sommarvikarier och det finns nog en mening med det också.

Just nu är vi ganska trötta allihop på att välja färger på väggar, tapeter, mattor…planera kök, badrum och så vidare och så vidare. Sen ska alla hundratals kvadratmeter möbleras, men det blir ett senare bekymmer. Har ni fina gamla möbler som passar ett pampigt dalahus så hör gärna av er!


Anhörigdagar 19-21 maj
2017-05-05

Om du som anhörig till någon av våra klienter vill delta, kontakta Ola eller Veronica på 0225-613 10.


Klaga på oss eller kom med synpunkter!
2017-01-25

Som ett led i vårt systematiska kvalitetsarbete finns nu möjlighet för klienter, anhöriga och allmänhet att direkt från hemsidan inkomma med klagomål, synpunkter eller förbättringsförslag!

Fyll i formuläret och vips skickas det in i vårt system för avvikelsehantering! Enkelt!

Länken finns på första sidan och även här:

https://infosoc.nu/av/extevent.aspx?customerid=125


Russinbacken bygger nytt, rekryterar och förbättrar!
2017-01-25

Vi har köpt en grannfastighet här i Långshyttan och renoverar den för fullt. Parallellt med detta pågår arbetet med tillståndsansökan hos IVO. Nya Russinbacken, som ännu inte fått något riktigt namn, kommer ha 8 platser och rikta sig till samma målgrupp. Vi hoppas vara igång till försommaren! Till den nya enheten kommer vi rekrytera inom kort.

Utöver det har vi ändrat riktning och kommer tillståndspliktiga även Druvbacken som HVB (fas 2) och har därmed övergett tanken på stödboende. Här planerar vi ha 6 behandlingsplatser och 2 utslussplatser i egna lägenheter i Gävle. Som föreståndare på Druvbacken har vi rekryterat Patrice Boström som har en bakgrund inom socialtjänsten. Ansökan ligger hos IVO för handläggning och förhoppningsvis är detta klart inom kort så vi kan börja jobba enligt detta nya tänk.

 


Russinbacken växer och söker föreståndare
2016-11-18

Vi utvecklar verksamheten med en ny enhet och behöver därför förstärkning i Långshyttan.

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken#/annonser/20670331

Vi ser helst att du som vill jobba med oss bor nära Långshyttan eller inom rimligt pendlingsavstånd för 5-dagars vecka.

Är du intresserad så slå en signal till Veronica eller skriv ett mail så kan jag berätta mer. Kontaktuppgifter under ”Kontakt”.

 


Alldeles färskt kvalitetsresultat
2016-09-20

Ett par gånger per år får vi rapporter från SSIL – Kvalitetsindex som intervjuat våra remittenter om hur Russinbacken skött sitt uppdrag med klienterna. Höstens poäng blev 8,4! Det i sig har väl hänt tidigare, men det som var extra roligt den här gången var att vi fick hela 9 poäng och över på två frågor ”Mottagande och introduktion” samt ”Verksamhetens arbete med att motivera klienten”.

En annan utmärkande sak var att poängen för ”Utslussning” gått upp från 7,5 till 8,0 vilket är ett rejält kliv framåt.

Jag blir inte förvånad över att resultatet visar det vi faktiskt känner. Vi gör bra saker här på Russinbacken och smider planer på fortsatt utveckling!

 

 


Träffa oss på Socionomdagarna 15-16 november på Stockholmsmässan!
2016-09-15

Russinbacken kommer som vanlig att finnas på plats under Socionomdagarna, vår monterplats heter A41:52.
Läs mer om dagarna på www.socionomdagarna.se

I år har vi dessutom sällskap av vårt nya projekt Agera Familj, www.agerafamilj.se som fokuserar på familjehem och uppstartsboende för vår målgrupp med unga missbrukande män. Agera Familj har en talarpunkt tisdag den 15 november kl. 12.10-13.10 (pass 3E) och representeras av vår delägare Peter Nordlöw. Titeln på talarpunkten är ”Familjehem – en helhetslösning”.

Hoppas vi ses där!


sida 1 av 912345...Last »