För ungdomar
För ungdomar

Russinbackens behandlingshem ligger i en by som heter Långshyttan, strax utanför Hedemora i Dalarna.  Vår fastighet är ett stort fint stenhus, som från början var en skola. Den nyöppnade enheten kallar vi ”Björkliden” och den ligger nästan granne. Det är också ett stort stenhus som under 2016/2017 renoverats för att fungera som behandlingshem.

I båda husen finns stora sällskapsytor och där spelar vi pingis, TV-spel och biljard.

Tomterna är stora och på Russinbacken finns även bastu och en pool. På Björkliden har vi en egen liten strand och direkt tillgång till sjön.

På helgerna hittar vi på olika aktiviteter som ex. bad, bio, stadsresor, skidåkning, go-kart m.m. Flera gånger per år åker vi iväg på längre resor till bl.a. fjällen, Leksands sommarland, konvent, Ullared m.m.

På Russinbacken är behandlingens alla delar viktiga. Vi som jobbar här har i många år arbetat med just ungdomsbehandling och har lärt oss att det behövs både fysisk aktivitet och lektioner för att resultatet ska bli bra.

Vi tycker också att det är viktigt att du får de verktyg du behöver för att kunna hantera ditt liv och därför kommer du att under den första fasen (3-6 mån) få massor av kunskap via behandlingsgrupper och föreläsningar.  Vi erbjuder också kriminalitetsprogrammet ”Vägvalet” för de ungdomar som har en kriminell bakgrund.

Du får gärna ringa oss om du vill veta mer. Telefonnumret är 0225-613 10. Om du vill se bilder så kika in på: www.russinbacken.se

Vi har även en sida på Facebook, Russinbacken AB.

Hälsningar från oss på Russinbacken!