För ungdomar/unga vuxna

Russinbacken kan vara alternativet för dig som haft en stökig period i livet som mynnat ut i missbruk och/eller kriminalitet. På våra boenden i Långshyttan och Gävle kan du i lugn miljö, med starkt stöd av erfaren personal, få hjälp att bearbeta dina problem och nå en stabilare tillvaro.

Olika människor – liknande bakgrund

På Russinbacken vistas pojkar/unga vuxna män i åldrarna 16-20 år. Några har bott här lite längre, andra har nyss kommit hit.

Den som vistas här hos oss gör det för att föräldrarna, skolan eller kanske polisen hört av sig till kommunens socialtjänst för att man varit orolig. Några av våra killar har också dömts till behandling och blivit placerade via kriminalvården. Alla våra boende har det gemensamt att man söker vägen ut ur ett jobbigt och destruktivt liv.

Lugn och lantlig miljö

En vistelse hos oss inleds oftast på våra boenden i Långshyttan, två mil utanför Hedemora och cirka 45 minuters bilresa från Falun.

Här bor du i eget rum i lugn och lantlig miljö med utsikt över sjön Tyllingen eller den omgivande skogen. Här finns även gemensamma utrymmen med gym, biljardbord, TV, pingisbord och andra aktiviteter. Vi har också tillgång till båt och fiskevatten och ger oss ibland ut i naturen tillsammans.

Hur länge du stannar i Långshyttan beror på hur du mår och resultatet av din behandling. Ofta fortsätter din väg ut i samhället med en vistelse på gemytliga Druvbacken i Bomhus i utkanten av Gävle där du kommer att få använda det du lärt dig under de första stegen av din behandling.

Strukturerad vardag

Dina dagar på Russinbacken följer ett givet schema där samtal och behandling varvas med hushållssysslor, fritid och aktivitet. En strukturerad vardag är, som vi ser det, en viktig förutsättning för att komma i balans.

Vid en fortsättning på Druvbacken kommer du däremot att, under självständigare former, ges möjligheter att under eget ansvar sköta praktik/arbetsträning eller skola.

Stödet alltid nära

Till hjälp under hela din vistelse här hos oss finns erfaren personal som med omtanke och värme ger dig stöd på vägen.

Personalen bor på våra boenden och finns tillgänglig 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan.